Šta je Unutrašnja reintegracija?

Unutrašnja reintegracija predstavlja sistem ličnog razvoja koji je nastao kao rezultat 20 godina istraživanja čoveka, njegovog uma, i velikog broja metoda koje pomažu čoveku da se očisti od negativnih misli, emocija i oblika ponašanja, kao i da svoj život učini svrhovitim, organizovanim i ispunjenim.

Ovaj sistem poseduje precizno raspoređene korake kojima osoba prolazi, a koji podrazumevaju edukativni, terapijski i nivo samostalnog rada na sebi uz pomoć i podršku mentora. U početnim fazama se radi na razvoju elementarnih sposobnosti poput koncentracije, veštine dobre komunikacije i suočavanja sa životnim problemima, da bi se prešlo na planiranje budućnosti, poboljšavanje odnosa sa drugima, izgradnju etike, i razvoj čovekovog duha.

Sam pojam – Unutrašnja reintegracija – nije slučajno izabran. Ključne promene se tokom procesa dešavaju unutar čoveka. Problem na kome se radi je potrebno prvo rastaviti na sastavne delove (dezintegrisati), a onda sve elemente vratiti na pravo mesto (ponovo integrisati tj. reintegrisati).

Umorni ste od seminara koji vam ne donose realan napredak? Spremni ste na istinski rad na sebi? 

Unutrašnja reintegracija nije zamišljena kao kolektivna obuka već prvenstveno kao individualni edukativno-terapijski program u kome je odnos između mentora i klijenta ključan. Baš zato što se prostor i vreme ne dele sa drugim učesnicima kao na seminaru, rad na sopstvenom poboljšanju je dublji i efikasniji. Mentorstvo podrazumeva: učenje i proveru razumevanja teorije, praćenje rada vežbi uz podršku i pomoć, i emotivno i mentalno rasterećenje putem sesija [1]. Program predstavlja detaljan pristup kompletnoj reformi ličnog života.

Koje su oblasti života pokrivene ovim programom, i koje koristi imam od toga?

Trajanje programa je 13 meseci i podeljen je u 11 nivoa sa dodatna 2 nivoa koji čije trajanje zavisi od potreba polaznika. Nivoi „Komunikacija“ i „Ciljevi“ traju po dva meseca.

Svaki nivo uključuje 10 ili više sesija (trajanje jedne sesije je 60min) Unutrašnje reintegracije u kojima se raščišćavaju problemi i blokade koje klijent ima u vezi sa temom tog nivoa. Pored toga, obezbeđena je adekvatna teorija koja pokriva tu oblast, kao i vežba koju klijent radi sam, uz podršku mentora. Prednost ovog pristupa u poređenju sa drugim je u tome što su čitavo vreme i pažnja potpuno posvećeni klijentu i problemu na kome trenutno radi, što značajno ubrzava i produbljuje proces ličnog razvoja.

A mogu li se pohađati samo pojedine oblasti iz ovog programa, po želji?

Mogu. Jedini uslov za to je da se prvo pohađa oblast Komunikacija, pa se nakon toga može po želji pohađati bilo koja druga oblast.

Zakažite besplatan uvodni razgovor putem ovog linka.

Ukoliko više volite sami da učite i vežbate, ova tema je teorijski i praktično obrađena u knjizi Unutrašnja reintegracija

[1] Sesija predstavlja vremenski period od 60 minuta, u kome se sa klijentom radi na poboljšanju njegove sposobnosti da bolje upravlja sobom i svojim životom.

Podeli sa prijateljima...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print