Jedna od nezaobilaznih knjiga iz domena ličnog razvoja, i koučinga a na temu finansijskih i poslovnih problema svakako je knjiga Postignite nemoguće, autora Čoa Kok Suija. Knjigu je objavio Institute for Inner Studies Publishing Foundation, sa Filipina. Čoa Kok Sui bio je duhovni učitelj, tvorac Praničnog isceljivanja i Arhatic joga tradicije. Više o njemu i njegovom radu možete saznati ovde

Čime se bavi ova knjiga?

Postignite nemoguće

Knjiga Postignite nemoguće predstavlja zbirku misli, sjajnih uvida i saveta od strane ovog izuzetnog duhovnog učitelja, i pokriva sledeće teme koje se odnose i na koučing, a to su: ostvarenje ciljeva kroz moć misli; karma; novac; uspeh; moć volje; duhovni biznis menadžment; upravljanje novcem i vremenom; donošenje odluka, itd.

Knjiga nudi jedan spoj duhovnog i materijalnog kakav se retko nalazi u spiritualnoj literaturi i u koučing literaturi. 

Običaj je da se u duhovnim krugovima poriče značaj materijalnog prosperiteta, i obrnuto. Međutim, budući da je potekao iz taoističkih tradicija, ovaj autor integriše čovekove materijalne i duhovne potrebe uzemljujući duhovne energije i spiritualizujući materijalna nastojanja.

Kratke izreke date u ovoj knjizi, sutre, predstavljaju odličan materijal za meditaciju. Ta vrsta prakse može doneti korenite promene načinu na koji gledamo na novac, karmu, odnos novca i duhovnosti i slično.

Osim saveta i materijala za meditaciju koje može koristiti svaki pojedinac u svom ličnom radu na finansijskom poboljšanju, ova knjiga nudi i principe menadžmenta u biznisu za poslodavce, koučing za menadžere i ostale ljude na položaju. Držeći se etike i duhovnih zakona koji stoje iza materijalnog sveta, autor savetuje biznis lidere kako da produhove i time ojačaju svoj biznis.

Da li ste spiritualni tip koji kuburi s parama?

Spiritualna i ezoterična literatura koja je do sada prevođena kod nas, podržavala je obrazac odvajanja duhovnog i materijalnog. Na integrisanje ta dva aspekta života se pomalo upućivalo u literaturi o Vastuu i kreativnoj vizuelizaciji. To je polarizovalo ljude na “materijaliste” koji sumnjaju u bilo šta duhovno i “spiritualiste” koji preziru materijalni prosperitet i nalaze svoju vrednost i identitet u njegovom ignorisanju.

Već više decenija je naša čitalačka publika ostala prilično osiromašena za učenja koja spajaju materijalno i duhovno. Bude li prevedena, ova knjiga će popuniti tu prazninu i u svetu koučinga. Ona će biti komadić koji nedostaje duhovnjaku da razume poslovni svet i snađe se u njemu.

Nebojša Kostić

trener ličnog razvoja

Podeli sa prijateljima...
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Komentars
Inline Feedbacks
View all comments